Programi

Glavni čovjek Androida uskoro na čelu Microsofta?

Glavni čovjek Androida uskoro na čelu Microsofta?
Glavni čovjek Androida uskoro na čelu Microsofta?

Do sada se nagađalo da će na mjesto novog direktora Microsofta biti postavljen Satja Nedela, koji je u ovoj kompaniji proveo već 20 godina, ali pojavila se nova informacija koja nagovještava da je u tijesnoj borbi za ovo mjesto i jedan od glavnih osoba iz Google-ovog Androida, Sandar Pikaj.

Pikaj (42) se trenutno nalazi na poziciji seniora podpredsednika Android-a, Chrome-a i Apps-a u Google-u. Za njega je bio zainteresovan i Twitter, ali je Google tada bio raspoložen da uloži još 50 miliona dolara da bi ga zadržao u svojoj kompaniji.

Iako mnogi priželjkuju da se na ovu poziciju unapredi Microsoft-ov čovjek, Pikaj je navodno već u detaljnim pregovorima za ovaj transfer.

Vrhunski poznavaoci ove industrije smatraju da bi Pikajev prelazak u Microsoft mogao da pomogne razvijanju operativnog sistema koji je zasnovan na klaud tehnologiji, dok bi broj korisnika drugih Microsoft platformi nastavio da raste. Naravno, ovo je samo jedan od scenarija, a od Microsofta zavisi šta će se zaista i desiti, kao i to da li će Pikaj stići kao pojačanje te kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije