Programi

Google Drive ima milijardu korisnika

Google Drive ima milijardu korisnika
Foto: N.N. | Google Drive ima milijardu korisnika

Google dodaje još jednu platformu, koja je uspjela da prevaziđe milijardu korisnika. Kompanijin Drive cloud servis se pridružuje elitnom timu, u kome se još nalaze i Gmail, Chrome, Maps, YouTube, Android i Play Store.

Kompanija je ovu informaciju objavila tokom svoje Google Cloud Next konferencije, ističući da će dostignuće biti postignuto u nekom trenutku tokom ove nedjelje, mada nije tačno objavljen dan kada će se ovo dogoditi (ili se već dogodilo).

Google je obično tajanstven i tih kada su u pitanju objave u vezi sa Drive servisom. Prošle godine, kompanija je objavila da je Google Drive ima preko dva biliona (američki trilion) fajlova i preko 800 miliona aktivnih korisnika.

Tokom posljednjih 12 mjeseci, Google je aktivno poboljšavao Drive mogućnosti sa funkcijama i karakteristikam, koje su fokusirane na poslovne korisnike. Team Drives i Drive File Stream su namjenjeni kompanijama, dok su svi korisnici dobili machine-learning funkcije. Tu su i Drive-pokretane opcije bekapovanja i sinhronizacije za sve PC i Mac korisnike.

(GSMArena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije