Programi

Google masno plaća ako nađete propust na Androidu

Google masno plaća ako nađete propust na Androidu
Google masno plaća ako nađete propust na Androidu

Kompanija Google povećala je nagradu za svakog ko pronađe sigurnosni propust na Androidu, pa je tako sada umjesto 44.000 evra moguće zaraditi čak 180.000 evra.

Nakon što je objavljeno kako je malware Judy zarazio više od 36,5 miliona Android uređaja, u Google-u su odlučili da otvore sezonu lova na sigurnosne propuste.

Nagrade od 180.000 evra odnosi se na propuste u sistemu koji mogu da ugroze veliki broj ljudi.

Takođe, nagrada važi samo za pronalaženje propusta u TrustZone (tehnologiji povezanoj s čipovima koja osigurava da su biometrički podaci i naredbe za pokretanje uređaja sačuvani na sigurno) ili VerifiedBoots (softverski dio koji osigurava da je operativni sistem onakav kakvog ga je proizvođač instalirao).

Google je program nagrađivanja za pronalazak sigurnosnih propusta pokrenuo pre dvije godine, ali tada je najviša nagrada iznosila samo 44.000 evra.

Slične programe imaju i druge tehnološke kompanije poput Apple-a, Facebooka i Microsofta koje su tokom godina isplatile milione dolara u nagradama.

Nagađa se kako bi Google mogao još više da poveća nagrade za pronalaženje propusta u Androidu, ukoliko se otkrije još neki kritični sigurnosni propust.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije