Programi

Google priprema Android TV

Google priprema Android TV
Google priprema Android TV

U Googleu se navodno naveliko pripremaju osvježiti svoju ponudu TV usluga, te na tržište izbaciti jednostavniju i bolju verziju svog prilično neuspješnog Google TV-a.

 Kako ekskluzivno doznaje The Verge, službeno je potvrđeno ono što se ranije nagađalo – nova će se usluga zvati Android TV, prenosi bug.hr

Za razliku od Google TV-a, novi će set top box biti jednostavniji za korištenje, a iz kompanije priznaju neke ranije pogreške. "Android TV biće za kućnu zabavu, a ne računarska platforma", službeni je stav, "…i biće fokusiran na lako pronalaženje i uživanje u sadržaju, uz što manje muke." Očito je kako su u Googleu odlučili reagovati na najnovije konkurentske poteze, te svojim korisnicima omogućiti nesmetano uživanje u sadržaju kakvo nude Netflix, Roku, Apple TV, i ostali.

Još nije poznato kada bi se ova usluga mogla pojaviti na tržištu, a Google trenutno traži developere koji bi izrađivali aplikacije za novu platformu. Stav je kompanije da pojava nove TV usluge ne bi smjela naštetiti njihovom popularnom streaming uređaju Chromecastu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije