Programi

Ko najviše troši u Pokemon GO igri?

Ko najviše troši u Pokemon GO igri?
Foto: Ilustracija | Ko najviše troši u Pokemon GO igri?
N.N.

Mikrotransakcije u igrama su veoma popularan metod koji developeri i izdavači igara koriste kako bi ostvarili zaradu. Pokemon GO je jedna od igara koje su bazirane na sistemu mikrotransakcija, te stoga i ne čudi da je igra do sada uspjela da zaradi 1,2 milijarde dolara.

Sada, prema informacijama SensorTowera, imamo podatke o tome koje nacije najviše troše tokom in-app kupovine u Pokemon GO igri. Prema istraživanju, Japan troši najviše novca u igri, u poređenju sa igračima iz ostalih dijelova svijeta.

Prema priloženom grafikonu, igrači iz Japana u prosjeku troše 26 dolara po preuzimanju sadržaja. U poređenju sa Japancima, daleko iza su igrači iz SAD koji troše prosječno 7,70 dolara po downloadu. Potom slijede Kanađani sa 7,60 dolara, Australijanci sa 6,20 dolara, a prve trošadije iz Evrope su Nijemci sa 6,20 dolara u proseku.

Iako igrači iz Japana troše najviše kada su mikrotransakcije u pitanju, tržište SAD je najsiplativije za Niantic. SensorTower otkriva da američko tržište donosi zaradu od 424 miliona dolara, dok tržište Japana generiše 318 miliona dolara.

(Ubergizmo)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije