Programi

Ko najviše troši u Pokemon GO igri?

Ko najviše troši u Pokemon GO igri?
Foto: Ilustracija | Ko najviše troši u Pokemon GO igri?

Mikrotransakcije u igrama su veoma popularan metod koji developeri i izdavači igara koriste kako bi ostvarili zaradu. Pokemon GO je jedna od igara koje su bazirane na sistemu mikrotransakcija, te stoga i ne čudi da je igra do sada uspjela da zaradi 1,2 milijarde dolara.

Sada, prema informacijama SensorTowera, imamo podatke o tome koje nacije najviše troše tokom in-app kupovine u Pokemon GO igri. Prema istraživanju, Japan troši najviše novca u igri, u poređenju sa igračima iz ostalih dijelova svijeta.

Prema priloženom grafikonu, igrači iz Japana u prosjeku troše 26 dolara po preuzimanju sadržaja. U poređenju sa Japancima, daleko iza su igrači iz SAD koji troše prosječno 7,70 dolara po downloadu. Potom slijede Kanađani sa 7,60 dolara, Australijanci sa 6,20 dolara, a prve trošadije iz Evrope su Nijemci sa 6,20 dolara u proseku.

Iako igrači iz Japana troše najviše kada su mikrotransakcije u pitanju, tržište SAD je najsiplativije za Niantic. SensorTower otkriva da američko tržište donosi zaradu od 424 miliona dolara, dok tržište Japana generiše 318 miliona dolara.

(Ubergizmo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije