Programi

Ko su evropska Hearthstone četvorka na BlizzConu

Ko su evropska Hearthstone četvorka na BlizzConu
Ko su evropska Hearthstone četvorka na BlizzConu

U Pragu se trenutno održava evropski Road to BlizzCon događaj, odnosno evropsko prvenstvo u Blizzardovim igrama, koje će osim puta na BlizzCon doneti i nezvanične titule evropskih šampiona igračima u svojim igrama.

Svoje mjesto na BlizzCon Hearthstone svjetskom šampionatu obezbjedili Thjis, Lifecoach, Neira i Ostkaka, izuzetno reprezentativna četvorka, i svakako svim ljubiteljima Hearthstonea vrlo poznata imena.

Thijs “ThijsNL” Molendijk, mladi Holanđanin koga već dugo pratimo na Hearthstone sceni, je bio prvi koji je obezbjedio svoju kartu za BlizzCon, odnijevši sve pobjede u grupi sa Ostkakom, Maverickom i Hoejem. Thjis je najpoznatiji kao ozbiljan Druid igrač koji je vremenom uveo mnoge inovacije u Combo Druid buildove, i trenutno je najbolje rangirani igrač u svetu po listi na Gosu Gamers, koja se uzima kao najmerodovnije rangiranje u Hearthstone svijetu.

Za Thjisa je ovo prvenstvo bilo od izuzetnog značaja i lični test, jer mu je prošle godine na istom ovog događaju za dlaku ispala prilika da putuje na BlizzCon 2014 i vjerujemo da bi bilo problematično za njegovo samopouzdanje da je i ove godine pred sam cilj došao do kraja svog putovanja. No, Thjis je pokazao da nije slučajno najbolje rangirani igrač na svetu i obezbedio je svoj put dalje sigurnim pobedama od po 3-1 protiv Mavericka i Ostkake. This je za ovu priliku odlučio da ponese 3 provjerena dečka, Druida, Handlocka i Patrona, nešto što je ponjelo 90% igrača jer su u pitanju provjereni i stabilni deckovi koji vas neće lako iznevjerti.

Sebastian “Ostkaka” Engwall je drugi igrač iz A grupe koji će se naći na BlizzConu. Igrač koji je svoju karijeru gradio strpljivo, igravši na svim mogućim otvorenim i community turnirima, Šveđanin je vremenom prošao put od igrača čije ime smo “negde čuli” do svima poznatog lica u Hearthstone zajednici. Ostkaka je ove godine imao dosta problema sa timovima i više puta je menjao boje iz različitih razloga, što se i odrazilo u nekim njegovim rezultatima, posebno u Hearthstone Pro ligi, gde je neslavno završio na začelju. Za vrijeme Archon lige igrao je za Forsenboyse, tim napravljen specijalno za tu priliku, i mnogima je prošlo ispod radara da je tokom ligaškog djela bio igrač sa najboljim winrateom kada je u pitanju Grim Patron, iako su mnogi drugi igrači u takmičenju važili sa Grim Patron specijaliste.Prije par nedjelja se našao na spisku Na’Vi Hearthsotne tima, sa vrhunskom ekipom, gde je konačno našao svoju stabilnost, što se i odrazilo na njegovim rezultatima tokom evropskih kvalifikacija i juče na samom šampionatu, kada je pobedio svog Na’Vi kolegu Hoeja i tako “spakovao kofere” za BlizzCon.

U grupi B, pobjednik je bio Yevgeniy “Neirea” Shumilin, član tima Liquid. Ukrajinac važi za jednog od najtalentovanijih igrača na svijetu, prošle godine je zajedno sa svojim zemljakom, čuvenim Kolentom, bio jedan od dva igrača koji su dobili direktno učeće na evropski Hearthstone šampionat, zbog ostvarenih razultata u toku godine. Tamo mu je, baš kao i Thjisu, za dlaku izbjegao plasman na BlizzCon 2014, te je i on, baš kao i Thjis, ove godine to ispravio dominacijom u svojoj grupi i overenom kartom za najveći Hearthstone događaj u godini. Neira je igrač koga publika jako voli zbog izuzetno pametnog načina igranja i poteza koje bi malo ko video, često razmišlja “out of the box” i tako zadivi i voditelje i publiku. Ono što Neiri fali u karijeri jeste titula na nekom od značajnijih Hearthstone turnira, pa će BlizzCon 2015 biti prava prilika da taj maler razbije sa najvećom i najvažnijom titulom – titulom svjetskog Hearthstone šampiona.

Adrian “Lifecoach” Koy je poslednji evropljanin koji je ušao u avion za BlizzCon. Ovaj Nijemac je uz Artosisa i Briana Kiblera jedan od najiskusnijih igrača na sceni, ima 34 godina, dvoje djece i bogatu poker karijeru iza sebe. Danas uživa u Hearthstoneu, gde je u stanju da provodi čitave noći na svom Twitch streamu i da analizira svoje mečeve i poteze. Uz Trumpa, u pitanju je jedan od ubjedljivo najdetaljnijih “analitičara” na sceni, koji brine o svim detaljima, šansama i procjentima, ništa ne ostavlja slučaju, što i ne čudi za nekoga ko dolazi sa uspješnom pokerskom karijerom. Lifecoachu Hearthstone zajednica na Redditu i Twitchu od milošte tepa “Ropecoach” , jer je u pitanju igrač koji ne propušta da svaki turn “ropeuje” odnosno iskoristi cio potez dok ne izgori fitilj koji upozorva na kraj poteza, Neupućeni bi rekli da ovo radi namerno, kako bi zbunio i omeo protivnika, ali svako ko zna njegovu analitičku narav, zna da on jednostavno želi da maksimalno iskristi vrijeme kako bi izgradio i pripremio opcije za i do nekoliko budućih poteza. Lifecoach iza sebe ima nevjerovatno uspješnu godinu, osvojio je titule na Viagame Housecup 3, Kinguin for Charity i na još par manjih turnira, i držao je prvo mjesto na Gosu Gamers rangiranju dobrih nekoliko mjeseci. Kruna na sve rezultate u dosadašnjem dijelu godine je osvajanje Archon Team lige sa svojim timom Nihilum uz Thjisa i RDU-a, a da li će tu krunu zamjeniti ona na BlizzConu, ostajemo nam da sačekamo novembar i vidimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije