Programi

Microsoft poslao upozorenje: Napustite Windows 7, zastarjeli su i nesigurni

Microsoft poslao upozorenje: Napustite Windows 7, zastarjeli su i nesigurni
Microsoft poslao upozorenje: Napustite Windows 7, zastarjeli su i nesigurni

Microsoft je svim korisnicima koji još rade na Windows 7 operativnom sistemu sugerisao da pređu na WIndows 10

Otkako je na tržište stigao Windows 10 operativni sisitem, u Microsoftu su sve svoje resurse usmjerili u smjeru nadogradnje na posljednju verziju, nezavisno o tome što je dobar dio korisnika bio više nego zadovoljan svojim postojećim Windowsima. Pogotovo se to odnosi na Windows 7 OS koji je po mnogima najbolji i najstabilniji u istoriji diva iz Redmonda, makar postoji dobar dio korisnika koji će titulu najboljega u istoriji bez razmišljanja dodijeliti Windows XP operativnom sistemu. Windows XP je od strane samog Microsofta odavno proglašen bivšim, a u Redmondu čine sve kako bi (prisilno) penzionisali i Windows 7.

Podrška za Windows 7 će u potpunosti biti obustavljena 14. januara 2020. pa iako se čini da je to sasvim dovoljno vremena da se, ako se već odlučite, "sedmica" zamijeni "desetkom", Microsoft je počeo upozoravati korisnike da je Windows 7 praktički zastario, nesiguran i potencijalno opasan za sve koji ga imaju instaliranog na svojim računarima.

Nakon kampanje besplatnog prelaza na Windows 10, ovo je novi pokušaj Microsofta da korisnike uvjeri kako je krajnje vrijeme da nadograde svoje operativne sisteme. Pogotovo se to odnosi na poslovne korisnike koji bi mogli, prema izvještaju iz Redmonda, biti izloženi ozbiljnim sigurnosnim problemima...

(dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije