Programi

Microsoft upozorava: Ne forsirajte nadogradnju Windowsa 10

Microsoft upozorava: Ne forsirajte nadogradnju Windowsa 10
Microsoft upozorava: Ne forsirajte nadogradnju Windowsa 10

Najnovija velika nadogradnja za Windows 10 već je ugledala svjetlo dana, ali u službenom širenju Creators Updatea na kompjutere širom svijeta Microsoft je uočio niz problema s nekim konfiguracijama te odlučio zaustaviti njeno širenje.

Uprkos tome, entuzijasti su stvar forsirali i time napravili niz problema na svojim računarima.

Windows 10 Creators Update nadogradnja trebala se širiti u fazama (što je neke i potaklo da forsiraju instalaciju), ali čini se kako je Microsoft u potpunosti zaustavio proces dok ne ispeglaju bugove. Microsoft upozorava korisnike na to da definitivno trebaju prestati s forsiranjem dok nadogradnja ne bude spremna automatskim putem za njihove konfiguracije.

U suprotnom može nastati niz problema, posebno s konfiguracijama koje koriste neke Broadcom Bluetooth LE kontrolere.

"Nastavljamo s preporukom da pričekate službenu nadogradnju, automatskim putem (osim ako niste entuzijasta koji se spreman boriti s nekim problemima", izjavio Microsoftov šef programskog menadžmenta Džon Kejbl povodom širenja nadogradnje u prvoj fazi.

Kada Creators Update službeno postane dostupan, korisnik će to znati zbog upita Windowsa vezanih uz privatnost prije nego se nadogradnja može instalirati.

"Ono što jest zabrinjavajuće je činjenica da je Creators Update proveo niz mjeseci u različitim izdanjima u sklopu Insiders programa na milionima računara, a u sklopu čega nisu pronađeni ovako kritični bugovi u radu", zaključio je Kejbl.

(tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije