Programi

Microsoftov najslavniji fijasko: Kako su "umrli" Windowsi 98

Microsoftov najslavniji fijasko: Kako su "umrli" Windowsi 98
Foto: Ilustracija | Microsoftov najslavniji fijasko: Kako su "umrli" Windowsi 98

Na današnji dan, prije 20 godina, Bil Gejts i njegov asistent Kris Kaposela trebalo je na sajmu računara COMDEX da predstave svijetu nove mogućnosti Windowsa 98. Umjesto demostracije određene funkcije, demonstrirali su pad sistema.

U trenutku kada je Kaposela pokušao da poveže računar sa skenerom, ono što je trebalo da bude trijumf pretvorilo se u fijasko.

Umjesto 'plug and play' funkcije, publici je predstavljen plavi ekran smrti, koji se obično pojavljuje kada Windows ima problem koji ne može da riješi pa se sistem ugasi da bi se izbjegla daljnja šteta.

Neuspjela prezentacija nasmijejala je ne samo publiku, već i Bila Gejtsa, koji je prokomentarisao da to mora da je razlog zašto Microsoft još ne isporučuje Windows 98.

Operativni sistem Windows 98 lansiran je u maju, a donio je brojna poboljšanja u odnosu na Windows 95, poput podrške za nove uređaje koji su u međuvremenu izašli, kao što su TV kartice, CD-ROM, USB i bolja internet podrška.

Bil Gejts danas je drugi najbogatiji čovjek na svijetu, a Kris Kaposela i dalje se nalazi na funkciji šefa marketinga i izvršni je potpredsjednik Microsofta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije