Programi

"Nezavisne" i "TeleGroup" organizuju radionicu o razvoju Android TV aplikacije

"Nezavisne" i "TeleGroup" organizuju radionicu o razvoju Android TV aplikacije
Foto: Ilustracija | "Nezavisne" i "TeleGroup" organizuju radionicu o razvoju Android TV aplikacije

"Nezavisne novine" u saradnji sa kompanija "TeleGroup", "EESTEC" (Eletrical Engineering Students European Association) i Elektrotehničkim fakultetom u Banjaluci, organizuje studentsku radionicu na temu ’"Razvoj Android TV aplikacije", koja će se održati od 26. do 31. marta 2018. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci.

U posljednjih par godina, pored dominantne pozicije na tržištu operativnih sistema za mobilne uređaje, Google Android sve više uzima maha kao jedan od najdominantnijih operativnih sistema za takozvane "smart" televizore, pa se tako useljava i u dnevne boravke porodica širom svijeta. Velika imena, kao što su Sony, Sharp, Philips i Nvidia, prihvatili su ovaj koncept i svoje smart televizore prodaju sa Android operativnim sistemom.

Danas je Android TV jedno od najdominantnijih rešenja za smart televizore u svijetu i zato je razvoj Android TV aplikacija sve više prisutan i na našem tržištu. 

"Nezavisne novine", jedne od najvećih novinskih kuća u BiH, sa oko 100.000 preuzimanja standardne Android aplikacije, prepoznali su potencijal TV aplikacija i pokazali interesovanje da elektronska verzija njihovih novina, pored računara, tableta i telefona, osvane i na TV uređajima širom zemlje.

"TeleGroup" je, kao lider na polju izrade video, IPTV, OTT i TV rješenja u regionu, prepoznao značaj rada sa najboljim studentima u IT domenu i kroz radionicu "Razvoj Android TV aplikacije" za "Nezavisne novine", želi da podstakne razvoj novih i interesantnih tehnologija na domaćem tržištu.

"TeleGroup" tim planira da, tokom petodnevne studentske prakse, kroz mentorstvo eksperata u oblasti razvoja TV i IPTV aplikacija, sa 20 studenata (10 domaćih i 10 stranih) prođe kroz teorijsku i praktičnu nastavu kako bi se upoznali sa osnovama razvoja aplikacija za Android TV platformu i kako bi na osnovu usvojenog znanja projektovali i isporučili Android TV aplikaciju za "Nezavisne novine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije