Programi

Novi Google OS biće sveobuhvatna zamjena za Android i Chrome

Novi Google OS biće sveobuhvatna zamjena za Android i Chrome
Foto: N.N. | Novi Google OS biće sveobuhvatna zamjena za Android i Chrome

Možda smo još godinama daleko od novog Googleovog operativnog sistema Fuchsia, ali kada postane dostupan, vjerovatno će biti sposoban i da pokreće Android aplikacije.

Google razvija specijalnu verziju ART-a (Android Runtime) koja će moći da pokreće Android fajlove na novom operativnom sistemu, navodi portal 9to5Google.

Fuchsia OS je specifičan po tome, što će moći da se pokreće na najrazličitijem hardveru, pa će prema tome i ART za njega proizvoditi "fuchsia package" (.far) fajlove, koji bi mogli da se okarakterišu kao Fuchsia ekvivalenti APK fajlovima.

S obzirom da će Fuchsia, prema onome što danas znamo, moći da radi i na PC računarima i na tabletima i na telefonima, Google ovaj operativni sistem najvjerovatnije priprema kao sveobuhvatnu zamjenu za Android i Chrome OS.

Sposobnost da pokreće Android aplikacije omogućiće ljudima da se brzo i lako prebace na novi OS kada za to dođe vrijeme.

Korisnici će i dalje imati na raspolaganju aplikacije na koje su navikli i koje koriste godinama, pri čemu će moći da ih upotrebljavaju ne samo na telefonima, već i na drugim tipovima uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije