Programi

Ovako bi mogao izgledati novi Steam klijent

Ovako bi mogao izgledati novi Steam klijent
Ovako bi mogao izgledati novi Steam klijent

Dataminer ekipa sa Steam Database-a otkrila je zanimljive fotografije koje nam otkrivaju potencijalni novi izgled klijenta Steama koji svoj izgled nije drastičnije mijenjao dugi niz godina, tačnije od aprila 2010. Fotografije su pronađene u datotekama beta Steam klijenta, gdje određeni broj korisnika testira promjene prije nego što dođu u "live" verzije Steam klijenta.

Ako je ovo što vidimo na fotografijama zaista u planu, Steam će dobiti poprilično drastičnije promjene i izgled od onoga kakav ima sada i koji još uvijek ima poprilično "oldschool" dizajn. Novi izgled donosi povećan broj kategorija pa će se tako, osim igara i filmova, na Steamu pojaviti serije, muzika, tj. soundtrackovi iz igara i stripovi, a bit će i puno jednostavnije i brže pronaći naslov koji želite igrati.

Takođr, kako je vidljivo na drugoj fotografiji, redizajnirane su i stranice igara pa sada izgledaju puno preglednije, imaju više sadržaja i izgledaju ljepše. Uskoro ćemo saznati jesu li ove fotografije samo predlošci ili se iza njih ipak krije nešto više, ali Steamu svakako treba osvježenje trenutnog korisničkog sučelja i savremenije okruženje prilagođeno modernim standardima današnjice.

Steam je i dalje najveća i najvažnija aplikacija za PC igrače, s desetinama miliona  korisnika i hiljada igara u ponudi.

(NN/zimo.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije