Programi

Predstavljena najsavremenija tehnološka rješenja

Predstavljena najsavremenija tehnološka rješenja
Predstavljena najsavremenija tehnološka rješenja

BANJALUKA - Šesta regionalna konferencija o informacionoj bezbjednosti "Infosek 2014" u Banjaluci predstavila je najsavremenija tehnološka rješenja za zaštitu informacionih i komunikacionih sistema od hakerskih napada, kompjuterskih virusa i drugih oblika zloupotreba informacija.

Efikasna zaštita mreža i podataka podrazumijeva korišćenje specijalizovanih uređaja i softverskih aplikacija direktno na mreži korisnika koji služe da na vrijeme uoče, zaustave i otklone prijetnje i tako spriječe značajne finansijske gubitke kompanija ili institucija, kao i gubitak povjerenja korisnika, reputacije, krađu podataka, identiteta i slično.

"Svakodnevno korišćenje kompjutera, pametnih telefona, tableta i društvenih mreža zahtijeva da obezbijedimo maksimalne uslove za zaštitu ličnih i drugih podataka od zloupotreba na internetu. Poslovni korisnici i državne institucije treba da omoguće još veću zaštitu svojih IT i komunikacionih resursa od napada, kompjuterskih virusa i drugih oblika zloupotreba informacija", poručila je direktor marketinga kompanije "Tele grup" Diana Gligorijević.

Regionalni direktor prodaje ICT Proizvoda i rješenja ove kompanije Dalibor Ratković rekao je da kompanije, pa i institucije u regiji još nemaju razvijenu svijest o važnosti zaštite podataka.

"Još se vode naivnim razmišljanjem da se hakerski napad neće desiti baš njima. Stvarnost je, međutim, da se napadi dešavaju i da je za ponovno uspostavljanje sistema potrebno ne samo dodatno vrijeme već i značajna sredstva. Saniranje štete na kraju je skuplje od blagovremene implementacije sistema zaštite", istakao je Ratković.

Na konferenciji je  više od 250 učesnika podijelilo znanja i iskustva o aktuelnim tehnološkim rješenjima za zaštitu mreža i podataka najznačajnijih svjetskih brendova u oblasti IT bezbjednosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije