Programi

Predstavljeno učešće LANACO-a na BETT Showu 2014.

Predstavljeno učešće LANACO-a na BETT Showu 2014.
Predstavljeno učešće LANACO-a na BETT Showu 2014.

Projekti kompanije LANACO elektronsko učenje po modelu 1:1 "DosITej" i integralni informacioni sistem za podršku osnovnom i srednjem obrazovanju "EduIS" ocijenjeni su kao odličan primjer upotrebe IKT-a u regionu.

Ovi projekti predstavljeni su na najvećem svjetskom sajmu primjenjenih informacionih tehnologija u obrazovanju "BETT Show 2014", koji je održan od 22. do 25. januara u Londonu.

Koordinator programa za edukaciju Aleksandar Crnovčić kazao je da se slični projekti realizuju u Rusiji i da su na sajmu u Londonu dogovoreni susreti nastavnika iz Republike Srpske i inostranstva kako bi zahvaljujući razmjeni iskustava efekti ovih projekata bili bolji.

"Kada je u pitanju sama tehnika, ne zaostajemo mnogo za razvijenim zemljama, ali u odnosu na nas, oni informacione tehnologije u mnogo većoj mjeri koriste u samom obrazovnom procesu", rekao je Crnovčić.

Istakao je da se primjena informacionih tehnologija pokazala vrlo efikasnom i u obrazovanju djece sa posebnim potrebama.

PR menadžer Nina Kremenović istakla je da će se projekti kompanije naći i u knjizi "Guide to Excellence" Univerziteta Kembridž.

"Naša kompanija jedina je kompanija sa prostora bivše Jugoslavije koja je učestvovala na ovogodišnjem 'BETT Showu'", istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije