Programi

Pronađite telefon u dva koraka

Pronađite telefon u dva koraka
Pronađite telefon u dva koraka

Google uveo novu opciju, koja će pomoći kako zaboravnima tako i onima kojima je telefon ukraden!

O čemu se radi? Sve što treba da uradite je da otvorite “Chrome”, i u “search bar” tj. dio za pretraživanje upišete “find my phone”. Ako vam je Android na telefonu povezan sa Gmail nalogom, pojaviće se mapa, gdje ćete moći vidjeti lokaciju vašeg uređaja.

Ako vam to ne radi onda kucajte www.google.com/android/devicemanager, i dobićete pristup istom meniju!

Ali to nije sve. Možete aktivirati zvono koje će raditi na maksimumu pet minuta. Na taj način ćete lakše pronaći telefon ukoliko ste ga negdje zagubili ili vam ga je neko ukrao. Imate čak i mogućnost da zaključate telefon i obrišete sve podatke iz njega. Da bi vaš telefon bio tačno lociran morate u opcijama (settings-more-location services) da štiklirate opciju “access to my location”, što znači da će Google u svakom trenutku znati gdje se nalazite (šta mislite da ovako ne znaju).

U svakom slučaju ako stalno gubite telefon, evo lakog načina da ga nađete. A ako vam ga ukradu, treba vam samo jedan ili dva “jača” drugara i problem je riješen!

Apple korisnici već neko vrijeme imaju ove mogućnosti, a sada je Google riješio da obraduje i Android korisnike, prenosi ''Srbija danas''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije