Programi

"Samsung KNOX 2.6" najbolja bezbjednosna mobilna platforma

"Samsung KNOX 2.6" najbolja bezbjednosna mobilna platforma
"Samsung KNOX 2.6" najbolja bezbjednosna mobilna platforma

Prema "Gartnerovom izvještaju", najnovija verzija bezbjednosne platforme "Samsung KNOX 2.6" dobila je najveći broj ocjena "strong" među svim platformama za bezbjednost mobilnih uređaja.

U izvještaju pod nazivom "Bezbjednost mobilnih uređaja: poređenje platformi" upoređuju se centralne bezbjednosne funkcije operativnih sistema ugrađenih u dvanaest platformi za mobilne uređaje, kao i mogućnosti upravljanja poslovanjem.

"U današnjem okruženju u kojem mobilni uređaji imaju prioritet, privatnost i zaštita podataka su integralne komponente svih mobilnih aplikacija i servisa, a 'KNOX' je gotova bezbjednosna platforma sa hardverskim zaključavanjem na kojoj je moguće razviti mnoge aplikacije za mobilne uređaje sa snažnom bezbjednošću i zaštitom privatnosti na hardveru koji obezbjeđuju Samsungovi pametni telefoni - rekao je Indžong Ri, izvršni potpredsjednik i šef Odjeljenja za istraživanje i razvoj, softver i servise pri diviziji za mobilne komunikacije kompanije Samsung.

"Samsung KNOX", čija osnova leži u samom hardveru uređaja, štiti uređaj od trenutka kada se prvi put uključi, pa kroz cijeli rad i pokretanje neke aplikacije.

Najnovija verzija "Samsungove" bezbjednosne platforme dostupna je na uređajima Galaxy S7 i S7 edge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije