Programi

Samsung predstavio novi Galaxy Apps Store

Samsung predstavio novi Galaxy Apps Store
Samsung predstavio novi Galaxy Apps Store

Nakon što je dobio "po prstima" od strane Googlea zbog konstantnog pravljenja paralelnih aplikacija i usluga sa onima koje nudi Google, Samsung je morao malo "smanjiti doživljaj" i vratiti se na dobro utabani Android put.

Međutim, gomila Samsung aplikacija se ipak ne može tek tako odbaciti, tako da je Samsung iste sabrao zajedno i predstavio u rebrendiranoj prodavnici imena "Galaxy Apps", a koja cilja da ponudi "ekskluzivne i specijalne Galaxy aplikacije", piše Info.ba.

Iste su namijenjene ispunjenju specijalnih funkcija poput multiwindow opcije ili povezivanja na Home Appliance mrežu, kao i za korištenje hardverskih dodataka poput S-Pen olovke.

Pored toga, funkcija ovih aplikacija je i jačanje tržišne pozicije. S obzirom da je protekli kvartal prošao dosta loše za Samsung, a za šta se krivi nedostatak "softverske dimenzije", Samsung se pokušava malo odmaći sa aspekta cijene i pokušati Apple pristup sa fokusom na softver.

Ipak, s obzirom da mu je Google Play najveći konkurent, Galaxy Apps Store nema baš previše čemu da se nada u tom aspektu. Međutim, kao budući Tizen Store bi itekako mogao biti važan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije