Programi

Skype stiže na jeftinije Androide

Skype stiže na jeftinije Androide
Foto: Ilustracija | Skype stiže na jeftinije Androide

Microsoft je objavio novo izdanje aplikacije za video konferencije za Googleov mobilni operativni sistem koja traži manje radne memorije i memorije za čuvanje, pa ju je moguće koristiti i na uređajima koje pogone starija izdanja Androida (od 4.0.3 do 5.1).

Imate li smartfon s nekim od tih izdanja Androida trebali bi dobiti brži Skype s boljom kvalitetom slike i zvuka, koji se bolje nosi sa slabijim mrežnim vezama. Nadograđena aplikacija trebala bi postati globalno dostupna tokom nadolazećih sedmica.

Predstavljanje aplikacije za izdanja Androida koja su već godinama bez podrške čini se neobičnim potezom, posebno uz izdanje Android Go koje bi najnovije funkcije trebalo učiniti šire dostupnima. Ali, nije bez rezona jer veliki broj ljudi u zemljama u razvoju još uvijek koristi (pa i kupuje) pametne telefone sa starijim izdanjima Androida.

Po Googleovim podacima za februar, gotovo 42 odsto uređaja s Androidom na trgovini Google Play koristi neko od izdanja Androida 4 i 5, piše Engadget, prenosi Tportal.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije