Programi

Stopa softverske piraterije u BiH 66 odsto

Stopa softverske piraterije u BiH 66 odsto
Stopa softverske piraterije u BiH 66 odsto

PRIJEDOR - Zvanična stopa softverskog piratstva u BiH za prošlu godinu iznosi 66 odsto i približno je jednaka onoj za 2010. godinu, a podaci za ovu godinu trebalo bi da budu poznati u maju 2013. godine, rekla je predstavnik "Majkrosofta" u BiH Lejla Hadžiabdić.

"U velikim preduzećima poput 'Telekom' operatera i banaka ta stopa je niža, kod fizičkih lica je najviša - čak i do 90 odsto, a u malim i srednjim preduzećima je oko 70 odsto", precizirala je Hadžiabdićeva u izjavi novinarima u Prijedoru.

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora "PREDA-PD" u saradnji sa ovdašnjom firmom "ELPIN" Prijedor, koja je partner "Majkrosofta", organizovala je danas seminar "Autorska prava - softver".

"Cilj seminara je da informiše poslovne subjekte o značaju zaštite prava intelektualnog vlasništva, o prednostima legalnog rada, o načinima legalnog i ispravnog licenciranja postojećih programa i nabavke novih", rečeno je u Agenciji "PREDA-PD".

Predavači iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija pojasnili su učesnicima seminara kako dovesti poslovanje u legalne okvire i kako izbjeći sankcije koje su određene setom propisa u oblasti intelektualnog vlasništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije