Programi

Tvorac igrice "Angry birds" dijeli otkaze

Tvorac igrice "Angry birds" dijeli otkaze
Tvorac igrice "Angry birds" dijeli otkaze

HELSINKI - Finska kompanija Rovio, proizvođač popularne igrice "Angry birds", saopštila je danas da će ukinuti do 130 radnih mjesta, odnosno 16 odsto radne snage zbog usporavanja rasta prodaje.

Vjeruje se da je popularna igrica izgubila oko 60 miliona igrača od kraja 2012, uz poteškoće da dostigne fenomenalni uspjeh ranijih verzija, iako je i dalje svetski lider sa više od 200 miliona aktivnih igrača mjesečno, prenosi agencija Frans pres.

Nakon perioda rapidnog rasta, profit finske kompanije pao je 50 odsto u 2013. zbog povećanih investicija u cilju borbe sa rastućom konkurencijom.

Rovio je proširio prodajni asortiman sa igrica na niz prozivoda, od zabavnih parkova u Evropi i Kini, preko igračaka do knjiga za djecu.

Izvršni direktor kompanije, Mikael Hed, izjavio je da će se Rovio od sada fokusirati na igrice, medije i potrošačku robu koja ima najveći potencijal rasta, ali nije precizirao od kojih oblasti će kompanija odustati.

"Angry birds" je ubrzo po lansiranju 2009. postala najuspešnija igrica za pametne telefone i tablete u istoriji. Prodaja proizvoda na temu igrice činila je 47 odsto ukupnih prihoda firme 2013.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije