Programi

U Kini zabranili Pokemone

U Kini zabranili Pokemone
U Kini zabranili Pokemone

Kineske vlasti su odbile da daju licencu za igricu na mobilnom telefonu "Pokemon go" do konačne ocjene svih rizika koje stvara aplikacija, prenosi Rojters, pozivajući se na medije.

Činovnici vrše dodatne provjere kako bi ustanovili može li "Pokemon go" da bude "prijetnja bezbjednosti geografskih informacija i prijetnja transportnoj i ličnoj bezbjednosti potrošača", prenosi Sputnjik.

Nije saopšteno koliko dugo će kineske vlasti vršiti procjenu igre. "Pokemon go" je besplatna aplikacija kreirana na tehnologiji proširene realnosti.

Smartfon putem GPS uređaja projektuje vašu stvarnu okolinu u kojoj se kriju virtualni pokemoni, a cilj je da igrač fizički dođe do mjesta u okruženju na kojem se pokemon nalazi.

Zatim je potrebno usmjeriti telefon prema njemu, nakon čega će se upaliti kamera na kojoj će se pokazati realna okolina, ali će na ekranu biti i pokemon kojeg je potom neophodno "uhvatiti".

Aplikacija "Pokemon go" je već izazvala nekoliko incidenata širom svijeta. Zabilježen je slučaj kada je šef administracije Memorijalnog muzeja Holokausta u Vašingtonu morao da zamolio posjetioce da prestanu da love pokemone unutar zdanja, dok je nešto kasnije to učinjeno i u muzeju u Aušvicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije