Programi

Valve pravi tri nove VR igre

Valve pravi tri nove VR igre
Valve pravi tri nove VR igre

Prema novom izvještaju, Valve razvija tri igre za virtuelnu realnost. Ovo neće biti kompanijin prvi napor u virtuelnoj realnosti, jer svakako treba znati da je Valve kodeveloper HTC Vive kacige virtuelne realnosti. Valveov osnivač i predsjednik Gejb Njuel rekao je predstavnicima medija da oni u ovom trenutku izrađuju tri igre prilagođene virtuelnoj realnosti.

Takođe je istakao da to neće biti kratki VR naslovi poput The Lab, što je mini igra Valvea. Gejb Njujel je dodao "kada kažem da radimo na tri igre, onda radimo na tri pune igre, a ne eksperimentima". Njuel kaže i da je razmatrao činjenicu da bi sva buka oko virtuelne realnosti mogla da bude ugašena i sve bi se moglo završiti kao neuspijeh, ali kaže da ipak vidi značajan napredak na polju hardvera u narednih nekoliko godina.

On nije dao nikakve detalje o tri nove VR igre na kojima Valve radi, ali je spomenuo da se razvijaju u Valveovom Source 2 endžinu kao i Unity endžinu. Podsjetimo, Valveov Source 2 endžin se koristio u igrama kao što je Dota 2.

(NN, benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije