Programi

Windows 10 sada automatski zaključava PC ako se udaljite od njega

Windows 10 sada automatski zaključava PC ako se udaljite od njega
Windows 10 sada automatski zaključava PC ako se udaljite od njega

Microsoft radi na novoj funkciji za Windows 10 koja automatski zaključava računar kada se udaljite od njega, čime pokušavaju da dodaju novi nivo bezbjednosti u operativnom sistemu, bez potrebe za ručnim kucanjem lozinki.

Nazvana Dynamic Lock, nova funkcija je već debitovala u Windows 10 build 15002 verziji operativnog sistema, pa je korisnici brzog prstena već ekskluzivno koriste, ali se očekuje da je svi korisnici dobiju u okviru Creators Update nadogradnje u aprilu ove godine.

Prema opisu koji je Microsoft iznio u Settings aplikaciji, Dynamic Lock može da omogući Windowsu da detektuje kada ste napustili računar i automatski zaključa uređaj. Ova funkcija je dostupna u Settings app > Accounts > Sign-in options > Dynamic Lock, i dostupna je bez podešavanja, što znači da je moguće samo uključiti ili isključiti.

U ovom trenutku je nejasno kako aplikacija funkcioniše, budući da Microsoft nije pružio dodatnu dokumentaciju a Dona Sarkar, šef Windows Insider programa, je nije spomenula kada je govorila o novoj verziji operativnog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije