Programi

Za praznike prodato 6 miliona PS4 konzola i 56 miliona igara

Za praznike prodato 6 miliona PS4 konzola i 56 miliona igara
Foto: Ilustracija | Za praznike prodato 6 miliona PS4 konzola i 56 miliona igara

Praznici su već dugo period kada prodaja raznih konzola, hardvera i video igara prosto cvjeta, i upravo tokom perioda koji je za nama (zar već?) je Soni ostvario i više nego odlične rezultate sa čak 5.9 miliona prodatih Playstation 4 uređaja.

Ova nevjerovatna suma je ukupan broj prodatih PS4 konzola dovela do 73,6 miliona. 

Sonijev uspjeh ne leži samo u izradi u dobre konzole već i u veoma jakoj podršci od strane gomile developera, čije su igre samo tokom praznične euforije prodate u čak 56 miliona kopija, a ukupno je prodato vrtoglavih 645 miliona igara. 

Predsjednik Sonija, Džon Kodera, se povodom ovog uspjeha zahvalio svima i najavio je još veću posvećenost nego ranije: “Duboko se zahvaljujem zajednici i partnerima na pomoći u dostizanju ovog cilja. Obećavamo vam još veću posvećenost u donošenju fantastičnog iskustva fanovima, sa ekskluzivnim igama i inovativnim mrežnim servisima” 

Playstation Plus, pretplatnički servis koji svakog mjeseca nudi besplatne igre, je za praznike takođe zabilježio porast korisnika, čak 31,5 miliona njih, što znači da gotovo polovina ljudi koji poseduju PS4 plaćaju pretplatu. 

Japanska kompanija u 2018. godini ima velika očekivanja od Playstation VR segmenta, zato što je već isplanirala da do kraja tekuće godine izda 130 naslova namjenjenih virtuelnnoj realnosti. 

(Play.co.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije