Svemir

Apokaliptični događaj tema broj jedan na internetu

Apokaliptični događaj tema broj jedan na internetu
Apokaliptični događaj tema broj jedan na internetu

Glasine po kojima je iz Američke svemirske agencije (NASA) procurila informacija da će između 15. i 29. novembra na zemlji nastupiti mrkli mrak, počele su da kruže Internetom, a njih je odmah prenio veb-sajt “Dinos Mark”.

Ovaj sajt prenio je i neprovjerene tvrdnje po kojima će apokaliptični događaj izazvati “astronomska pojava između Venere i Jupitera”.

– Prema Nasinom izvještaju, Venera i Jupiter će biti u približnom poravnanju, uz samo jedan stepen odstupanja – prenosi list Daily star i dodaje: “Venera će proći jugozapadno od Jupitera, pa će zbog toga sijati 10 puta jače od Jupitera. Svjetlost sa Venere zagrijaće gasove na Jupiteru, što će izazvati reakciju”, navodi “Daily Star”.

Ovo će navodno prouzrokovati oslobađanje nezabilježene količine vodonika koji će reagovati sa Suncem, a to će izazvati ogromnu eksploziju.

Sunce će tada emitovati toliko toplote iz svog jezgra da će poplaviti, za šta će biti potrebno preko 14 dana da se vrati u prethodno, normalno stanje.

Takva situacija, navodi se na kraju članka, neće zadati previše brige stanovnicima koji će sada imati priliku da iskuse zimu koju proživljavaju ljudi na Aljasci.

NASA je ove tvrdnje demantovala, uz komentar da se takvo pomračenje nije dogodilo u posljednjih milion godina.

(Telegraf.rs / Dailystar.co.uk)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije