Svemir

Na nebu se u petak pojavljuje crni Mjesec

Na nebu se u petak pojavljuje crni Mjesec
Na nebu se u petak pojavljuje crni Mjesec

Crni mjesec pojaviće se na nebi u petak 30. septembra što mnogi teorietičari zavera povezuju i deo hrišćana sa apokalipsom i drugim dolaskom Isusa Hrista.

Spektakularni prizor Crnog mjeseca se događa kada svijetla strana Zemljinog prirodnog satelita bude zahvaćena njenom senkom, pa je tu stranu Mjeseca nemoguće vidjeti.

Ovaj fenomen na nebu se dešava otprilike jednom u 32 mjeseca, ali ovaj koji će se dogoditi u petak ima specijalno značenje zbog nečeg sasvim drugog.

Prvi dan septembra donio je sa sobom "vatreni prsten". Naime mjesec je bio u ravni sa Zemljom dok je Sunce bilo iznad Afrike, pa je izgledalo da je Sunce potamnjelo. To, plus predstojeća pojava Crnog mjeseca, kod pojedinih budi veliki strah i daje razloge za brigu.

"Ovi znaci upućuju na to da Isus dolazi. Približavamo se kraju našeg svijeta, kao i kraju cjelokupnog života na Zemlji", piše u jednoj od teorija zavera.

Kada ova dva fenomena povežu sa Biblijom onda pojedini hrišćani i zagovornici teorija zavjera u svemu tome mogu pronaći izvor svog straha. Naime, kako se navodi, Knjiga Matejeva poglavlje 24:29 kaže:

"Odmah nakon iskušenja tih dana Sunce će potamniti a Mjesec neće sijati, zvijezde će padati sa neba, sile neba će biti uzdrmane".

Naučnici, s druge strane tvrde da nema razloga za brigu i da se život planete Zemlje nastavlja kao i do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije