Svemir

Zašto Mask iz svemira poručuje da ne paničimo?

Zašto Mask iz svemira poručuje da ne paničimo?
Foto: Screenshot | Zašto Mask iz svemira poručuje da ne paničimo?

Kompanija SpaceX lansirala svoju raketu Falcon Heavy, najveću dosad, u svemir, a koja je sa sobom ponijela automobil boje trule višnje Tesla Roadster Elona Maska.

Ubrzo nakon lansiranju Mask je tvitnuo snimak uživo automobila i 'vozača', lutke nazvane Starmen (da, prema pjesmi Dejvida Bovija), sa Zemljom u pozadini.

Ono što već danima muči pojedince koji su pogledali snimak jeste natpis koji stoji na ekranu - "Don't Panic" (ne paniči).

Ipak, razloga za paniku nema jer je riječ o još jednoj referenci na popularnu kulturu u automobilu na svemirskom putovanju.

Ove riječi odnose se na knjigu "Vodič kroz galaksiju za autostopere" pisca Daglasa Adamsa, objavljenu 1979. godine, u kojoj pratimo dogodovštine slučajnog svemirskog autostopera Artura Denta. Taj natpis se nalazi na koricama pomenutog vodiča.

Mask, koji je kultni Vodič pročitao kao tinejdžer, ne krije oduševljenje tim klasikom, a jednom prilikom je u intervjuu rekao da mu je svemirski brod iz Vodiča najomiljeniji među brodovima iz naučne fantastike, piše "Business Insider".

(NN, Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije