Banja Luka

"Igre bez granica" 9. decembra u Banjaluci

"Igre bez granica" 9. decembra u Banjaluci
Foto: N.N. | "Igre bez granica" 9. decembra u Banjaluci

Sportsko-zabavna manifestacija "Igre bez granica" održaće se u nedjelju, 9. decembra, u sportskoj dvorani "Obilićevo" u Banjaluci od 12 do 16 časova.

Događaj, koji organizuje agencija Konteent Media, okupiće djecu osnovnoškolskog uzrasta na takmičenjima u uzbudljivim sportskim aktivnostima koji će kroz zabavu pokazati sportski i timski duh.

Predviđeno je takmičenje više od 300 mališana, podijeljenih po uzrastu.

"Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. 'Igre bez granica' su namijenjene za svu djecu, te će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja i takmičenja. Predviđeno je učešće djece sa poteškoćama u razvoju iz  'Centra 'Dajte nam šansu – Zvjezdice'", poručuju iz organizacije "Igara bez granica".

Predvođeni kapitenima, mališani će kroz nekoliko poligona pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

 Savremeni način života roditeljima diktira ubrzan tempo, zbog čega imaju sve manje vremena da provode sa djecom. Ovo će biti prilika da se to promijeni.

"Roditelji će sa tribina bodriti svoje mališane, uživati u zabavnom programu, kao i revijalnom dijelu prije samog takmičenja. Događaj, koji se prvi put održava u Banjaluci, je potpuno besplatan za sve posjetioce i takmičare. Svi učesnici događaja će na kraju prisutne počastiti zabavnom plesnom koreografijom", ističu organizatori.

U 2019.  godini "Igre bez granica" će obići nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, a organizatori se nadaju da će preći u tradicionalan događaj.

Grad Banjaluka je ovaj događaj proglasio događajem od javnog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije