Banja Luka

Aktiv žena DNS-a Banjaluka: Pokloni i podrška za roditeljsku kuću

Aktiv žena DNS-a Banjaluka: Pokloni i podrška za roditeljsku kuću
Aktiv žena DNS-a Banjaluka: Pokloni i podrška za roditeljsku kuću

BANJALUKA - Povodom 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele od karcinoma, članice Aktiva žena DNS-a Banjaluka danas su posjetile roditeljsku kuću, u kojoj su smještene porodice mališana oboljelih od raka, i uručile im pomoć.

Mira Popović, predsjednica Aktiva žena DNS-a Banjaluka, kazala je da roditeljska kuća nema stalni izvor finansiranja.

"Kao sugrađani, dužni smo da damo svoj doprinos. Donijeli smo dio onoga što u ovoj kući trenutno nedostaje", rekla je Popovićeva.

Ona je istakla da će Aktiv žena DNS-a, zajedno sa predstavnicima roditeljske kuće, dati podršku u realizaciji inicijative da se oboljelim mališanima koji borave u kući obezbijede bolji uslovi za školovanje.

"Oboljela djeca su i do sada imala pravo na obrazovanje, a budući da imaju terapije koje ih odvlače van školskih klupa na duži period, sistem obrazovanja potrebno je prilagoditi njihovom zdravstvenom stanju", naglasila je Popovićeva.

Dijana Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", rekla je da je postojanje roditeljske kuće od velikog značaja za cijelu RS, jer pomaže roditeljima i djeci u teškim situacijama.

"Svaka donacija mnogo nam znači. Do sada je kroz kuću prošlo 19 porodica iz svih krajeva RS, a trenutno ih boravi šest. Očekujemo od Vlade da nam dodijeli i grant koji će nam pomoći u radu", kazala je Berićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije