Banja Luka

Ambulanta za 16.000 stanovnika Kočićevog vijenca

Ambulanta za 16.000 stanovnika Kočićevog vijenca
Ambulanta za 16.000 stanovnika Kočićevog vijenca

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da će se resorno ministarstvo uključiti u gradnju i rekonstrukciju objekata primarne zdravstvene zaštite u svim lokalnim zajednicama koje obezbijede projektnu dokumentaciju i 30 odsto novca neophodnog za te poslove.

Bogdanić je rekao da su neki od projekata u toku, a da je jedna od tih ustanova danas otvorena ambulanta porodične medicine u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, u kojem će raditi osam timova porodične medicine i liječiti oko 16.000 stanovnika.

Otvarajući ovaj objekat, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da su u istom objektu sa ambulantom smještene i nove prostorije Mjesne zajednice Kočićev vijenac, te da je ukupna vrijednost radova 1.169.000 KM.

Direktor Doma zdravlja u Banjaluci Gordana Tešanović rekla je da je cilj ove ustanove da usluge zdravstvene zaštite budu što bliže građanima, a da Banjaluka otvaranjem ambulante u Kočićevom vijencu ima ambulante u 35 svojih mjesnih zajednica.

"Objekat koji smo danas otvorili je površine oko 360 metara kvadratnih, u njemu imamo i laboratoriju u kojoj ćemo uzimati uzorke krvi, čak i analize koje se neće raditi u samoj ambulanti, a posebno smo ponosni na mini savjetovalište za bebe koje će raditi u ovom objektu", navela je Tešanovićeva.

Svečanost otvaranja ambulante porodične medicine i Mjesne zajednice Kočićev vijenac upriličena je u okviru obilježavanja Dana grada Banjaluka.

U prisustvu brojnih građana, objekat su svečano otvorili resorni ministar, gradonačlenik Banjaluke, direktor Doma zdravlja Banjaluka i predsjednik Mjesnog savjeta Mjesne zajednice Kočićev vijenac Darko Sabljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije