Banja Luka

Aplikacija "BL BUS" dostupna putnicima

Aplikacija  "BL BUS"  dostupna putnicima
Aplikacija "BL BUS" dostupna putnicima

BANJALUKA - Stanovnici Banjaluke od danas mogu da koriste besplatnu aplikaciju "BL BUS" za mobilne telefone, koja pruža informacije o redovima vožnje gradskih i prigradskih linija u javnom prevozu, trasama i rasporedu stajališta na uličnoj mreži, kao i o pregledu polazaka u realnom vremenu.

Radi se o nekoj vrsti internet vodiča u javnom prevozu.

Povodom toga danas je u Gradskoj upravi održana pormocija ove aplikacije, a gradonačelnik Slobodan Gavranović izrazio je zadovoljstvo povodom predstavljanja javnosti  ovog značajnog projekta za Banjaluku, jer će se svi putnici  preko nje moći informisati o   čak 2.300 polazaka autobusa u toku zimskog reda vožnje koja odvijaju u oba smjera radnim danom, a koji su raspoređenih na 23 linije gradskog prevoza i 34 linije prigradskog prevoza.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović istakao je da će putnici moći da koriste aplikaciju "BL BUS" za mobilne telefone i tablet uređaje.

"Ova aplikacija  predstavlja inteligentni i praktični vodič u javnom prevozu, a dostupna je svim građanima na Play Store i App Store, a može se preuzeti i na internet stranici bl-bus.com", naglasio je Davidović.

Za početak septembra najavio je i štampanje oko 20.000 klasičnih brošura sa redom vožnje koje će biti besplatno distribuisane građanima.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije