Banja Luka

Balaban: Gradsku razvojnu agenciju treba zatvoriti

Balaban: Gradsku razvojnu agenciju treba zatvoriti
Balaban: Gradsku razvojnu agenciju treba zatvoriti

BANJALUKA - Manje administracije i bolja preraspodjela sredstava način je na koji se može znatno više povećati razvoj sela, rekao je Budimir Balaban, nosilac liste DNS-a na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci.

"Centar za razvoj i unapređenje sela ne treba postojati. Prijedor nema centra, a znatno više izdvaja iz budžeta za podsticaje u poljoprivredi i zbog tog iskustva smatramo da nam takav centar ne treba", rekao je Balaban.

On takođe smatra da bi trebalo zatvoriti Gradsku razvojnu agenciju (CIDEA).

"Sad djeluje dosta hrabro raspustiti Gradsku razvojnu agenciju. To je nešto najlogičnije i najjednostavnije što treba uraditi jer ničemu ne služi i mislim da neće biti otpora prema tome", istakao je Balaban.

Vera Sladojević, kandidat DNS-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, predstavila je program aktivne socijalne politike kojim bi se djelatnosti iz sfere socijalnog rada definisale na način aktivnog uključivanja kroz javno i transparentno korištenje sredstava.

"Ova potpuno nova kreirana politika će se zasnivati na tome da se svi oni koji su radno sposobni aktivno i masovno uključe u proces obezbjeđivanja sredstava za svoju egzistenciju uz pomoć sistema, a svi oni koji su stari, bolesni i nemoćni i koji nemaju način da ostvare to pravo, dovedu u mogućnost da sa sredstvima kojima raspolažemo imaju kvalitet u smislu povećanja tuđe njege i pomoći", rekla je Sladojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije