Banja Luka

Balaban: Izbačen sam iz DNS-a

Balaban: Izbačen sam iz DNS-a
Foto: Ilustracija | Balaban: Izbačen sam iz DNS-a

BANJALUKA - Izbačen sam iz Demokratskog narodnog saveza i to ptice na grani znaju, ali Glavni odbor DNS-a još formalno treba da donese odluku o tome, kazao je danas za "Nezavisne" Budimir Balaban.

"Sadašnja garnitura DNS-a me ne želi u stranci ne znam iz kojih razloga", dodao je Balaban.

Kako saznajemo, on bi sa dužnosti potpredsjednika GO DNS-a trebalo da bude razriješen početkom jula.

I dalje aktuelni predsjednik Skupštine grada rekao je da ostaje i dalje pri ideji da u gradskom parlamentu formira klub odbornika koji će se zalagati za interese građana.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik GO DNS-a, kaže da u stranci nije bilo nikakvog isključivanja i da u vezi s tim treba da se obratimo Marku Paviću, predsjedniku DNS-a.

Pavić je rekao da trenutno nije u RS tako da ništa ne može da komentariše, ali je kratko rekao da se pitanje Balabana odnosi  na gradski nivo.

Balaban kaže da ga mnogo ne zanima ni njegova ni bilo čija druga funkcija, nego da je više zabrinut što 43,8 odsto građana živi u useljeništvu i što smo najsiromašniji u Evropi.

Gradski odbor DNS-a juče je saopštio da je cilj Balabana razbijanje koalicije DNS - SNSD i stvaranje političke krize, čime bi bili usporeni ili zaustavljeni bitni projekti za građane ovog grada.

"Balaban je radio na formiranju novog kluba odbornika u Skupštini grada koji bi imao za cilj razbijanje DNS-a, kao i naših koalicionih partnera SP-a i Ujedinjene Srpske, te pritisak na gradonačelnika Igora Radojičića", navodi se u saopštenju. 

U DNS-u naglašavaju da je Balaban želio da svi gradski problemi i rješenja budu njegovo privatno pitanje, ne želeći da se na bilo koji način otvori razgovor u vezi sa problemima u radu Centra za socijalni rad, te utvrde tačne činjenice.

"Objašnjenje o formiranju novog kluba, koji bi se bavio interesima građana jer 'političke partije zaborave građane poslije izbora', je potpuno nejasno jer je u nekim medijima Balaban najavio da bi klub mogao prerasti u političku stranku, što je u potpunosti kontradiktorno", navodi se u saopštenju.

"Gradski odbor DNS-a mu želi svu sreću u formiranju novog kluba i političke partije, ukoliko se odluči na taj korak. Iz svega ovoga jasno se može zaključiti da je DNS uvijek bio uz Balabana, a on uz DNS samo kad je njemu odgovaralo", ističu u saopštenju.

Radojičić je u srijedu nakon sastanka koalicionih partnera SNSD-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i odbornika iz reda nacionalnih manjina Saše Čudića, rekao da Balaban treba da podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada ili će biti opozvan.

"Svi potpisnici koalicionog sporazuma smatraju da on više ne uživa naše povjerenje. Zatraženo je da podnese ostavku ili će ga predstavnici koalicije opozvati", istakao je Radojičić.

Vezana vijest: O čemu su pričali Balaban i Stanivuković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije