Banja Luka

Balaban: Osnovaćemo odbor za pitanja lica sa invaliditetom

Balaban: Osnovaćemo odbor za pitanja lica sa invaliditetom
Balaban: Osnovaćemo odbor za pitanja lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Budimir Balaban, predsjednik skupštine Grada Banjaluka i nosilac liste DNS-a, kazao je nakon razgovora sa predsjednicima raznih udruženja lica sa invaliditetom predsjednik Skupštine grada Banjaluka i nosilac liste DNS-a Budimir Balaban da će u ovoj stranci biti formiran odbor za praćenje položaja lica sa invaliditetom.

On je uvjeren da je moguće iznaći više sredstava za pomoć rada ovih organizacija relokacijom sredstava i pametnijom raspodjelom novca.

"Uzmite primjer Agencije za lokalni razvoj, koji su potrošili milion maraka, a nisu realizovali ni jedan projekat. Zašto taj novac ne bi upotrebili na neke važnije projekte za vaša udruženja", rekao je on.

Direktorka Centra za socijalni rad Banjaluka i kandidat DNS-a Vera Sladojević je zamolila sve predstavnike udruženja da što hitnije pošalju svoje predloge za planiranje budžeta Centra. 

"Centar je vama otvorio vrata i jako nam je važno vaše mišljenje. Vi možete da učestvujete u planiranju našeg budžeta. Pred nama su važni zadaci, posebno na područuju problema personalne asistencije, ali i mnogih drugih – kazala je Vera Sladojević.

Njena koleginica sa liste Diana Radić, inače izvršni direktor u Nezavisnim novinama, istakla je da lica sa invaliditetom mogu računati na medije.

"Mi ovdje dolazimo prvenstveno kao ljudi, a ne samo kao političari. I poslije izbora bićemo otvoreni za razgovor, posebno ako dolazite iz registrovanih udruženja. Vaši predlozi treba da dođu i do javnosti. Vjerujem da će formiranje registra udruženja biti od velike pomoći – rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije