Banja Luka

Balaban: Znam da kršim sporazum i da neću ostati

Balaban: Znam da kršim sporazum i da neću ostati
Foto: Ilustracija | Balaban: Znam da kršim sporazum i da neću ostati

BANJALUKA - Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada, izjavio je da je svjestan da osnivanjem kluba odbornika u Skupštini krši koalicioni dogovor i da zna da neće biti vječno na sadašnjoj funkciji.

"Nisam nikad ni mislio da ću za vijek i vijekova biti predsjednik Skupštine grada", rekao je Balaban, koji je i potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a.

Dodao je da osnivanjem kluba odbornika, koje je najavio nakon sjednice Skupštine grada održane 15. juna, imaju ideju da naprave nešto što bi bilo vanstranački i da bi on radio u interesu građana.

Predsjednik gradskog parlamenta danas je trebalo da održi sastanak sa Markom Pavićem, liderom stranke DNS, ali je otkazan. Na ovom sastanku tema razgovora trebalo je da bude status Budimira Balabana, potpredsjednika GO DNS-a u ovoj stranci i predsjednika gradskog parlamenta, jer je, prema informacijama iz nekih medija, Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a jednoglasno donijelo odluku da se predloži njegovo isključenje.

"Sastanak sa predsjednikom Pavićem je zakazan i otkazan na njegovu inicijativu. Pretpostavljam da je Pavić imao ideju da usaglasi određene nesporazume između Gradske organizacije DNS-a i odbornika u Skupštini grada Banjaluka", kazao Balaban.

Dodao je da Gradskoj organizaciji i rukovodstvu stranke nije stalo do bilo kakvih razgovora.

"Izvršili su pritisak na predsjednika Pavića da se otkaže sastanak, jer ne žele da razgovaraju", dodao je Balaban.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, rekao je da Marko Pavić nije neko na koga može tako lako bilo ko da izvrši pritisak komentarišući Balabanovu izjavu da Gradskoj organizaciji i rukovodstvu stranke nije stalo do bilo kakvih razgovora, pa su vjerovatno izvršili pritisak na predsjednika Pavića da sastanak otkaže.

Bosančić, koji je i član Glavnog odbora DNS-a, kaže da ostaje da se vidi šta će se dešavati u narednom periodu.

Pavić danas za Srnu nije želio potvrditi da li je otkazao sastanak sa Balabanom, niti komentarisati njegovu izjavu, smatrajući to "lokalnim problemom".

Pavić je na izbornoj sjednici Skupštine DNS-a u subotu ponovo izabran na čelo DNS-a, a kako nezvanično saznajemo, Balaban je napustio Skupštinu prije završetka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije