Banja Luka

Balaban dao neopozivu ostavku

Balaban dao neopozivu ostavku
Foto: N.N. | Balaban dao naopozivu ostavku

BANJALUKA - Budimir Balaban, dosadašnji predsjednik Skupštine grada Banjaluka, dao je danas na početku sjednice neopozivu ostavku na ovo mjesto.

Balaban je na sjednici Skupštine grada Banjaluka istakao da se njegovom ostavkom tačka o njegovom razrješenju povlači sa dnevnog reda.

"Nema glasanja i automatski imate upražnjeno mjesto za novog predsjednika", pojasnio je Balaban, koji je tražio da se novoformiranom klubu odbornika Sloboda obezbjedi mjesto u gradskom parlamentu na kojem bi sjedili njegovi odbornici.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je ovakav Balabanov gest izuzetno dobar odnos prema građanima, kako bi Skupština grada nastavila da radi bez velikih turbulencija.

"Skupština je od decembra do sada radila veoma efikasno, jer smo donijeli na stotine odluka koje su bile važne za građane", kazao je Radojičić i zahvalio se Balabanu na vođenju Skupštine grada Banjaluka posljednjih pet godina.

Sjednica je u toku, a odbornici bi nakon imenovanja novog predsjednika gradskog parlamenta, trebali raspravljati i o prijedlogu o utvrđivanju simbola grada, informacijama o realizaciji ugovora o strateškom partnerstvu između Grada Banja Luka i kompanije IEE, te informacija o pripremama za nastupajuću grijnu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije