Banja Luka

Banjalučanima rok za žalbe do četvrtka

Banjalučanima rok za žalbe do četvrtka
Banjalučanima rok za žalbe do četvrtka

BANJALUKA - Građani poplavljenih područja Banjaluke mogu do četvrtka, 24. jula, dostaviti pisane podneske - žalbe, sugestije i podatke o šteti Gradskoj komisiji za procjenu štete od poplava.

"Pisani podnesci moraju biti dostavljeni do ovog datuma, jer Komisija ima zakonsku obavezu da sastavi zbirni izvještaj i uputi ga Skupštini grada Banjaluka na razmatranje, kao i Vladi Republike Srpske", rekao je Srni predsjednik Komisije za procjenu štete od poplava Nenad Račić.

Račić je dodao da Komisija do 12. avgusta mora predati elaborat Republičkoj komisiji za procjenu štete radi donatorskih sredstava, a u međuvremenu on mora biti usvojen na sjednici gradskog parlamenta.

U Banjaluci su tokom majskih poplava pod vodom bila 2.553 domaćinstva.

Prema preliminarnim podacima Komisije za procjenu štete prouzrokovane poplavom, šteta na 2.553 individualna objekata procijenjena je na oko 50 miliona KM, na 322 privredna subjekta oko 49 miliona KM, a na 350 poljoprivrednih gazdinstava oko milion KM.

"Imajući u vidu i štetu na infrastrukturnim objektima u visini oko 20 miliona KM, ukupna šteta od poplava i klizišta mogla bi da iznosi oko 120 miliona KM", navodi se u informaciji o preduzetim aktivnostima na sprečavanju i otklanjanju posljedica poplave na području grada Banjaluka u maju 2014. sa prijedlogom mjera koja je usvojena na sjednici gradskog parlamenta 17. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije