Banja Luka

Banjalučanka u hljebu pronašla ekser

Banjalučanka u hljebu pronašla ekser
Foto: N.N. | Banjalučanka u hljebu pronašla esker

BANJALUKA, PRIJEDOR - Jedna Banjalučanka se požalila da je pronašla ekser u svježem bijelom hljebu, koji je kupila u jednoj pekari, a zbog ovog slučaja se obratila Udruženju za zaštitu potrošača DON, potvrdila je "Nezavisnim" Murisa Marić, izvršna direktorica ovog udruženja.

"Sticajem okolnosti je zaista došlo do toga da je ekser završio u hljebu. Ovo sam na našu Facebook stranicu postavila kao opomenu prvo nama potrošačima da moramo obratiti pažnju da se ne bi desilo nešto ovakvo kada stavimo hljeb na sto", kazala je u petak Marićeva, te dodala da Banjalučanka koja je pronašla ekser u hljebu ne želi otkrivati svoj identitet.

Istakla je da je ovo opomena i pružaocima usluga da bi morali da vode više računa prilikom proizvodnje proizvoda od brašna, kao i, kako kaže, inspekcijskim organima, da bi kontrole trebalo da budu češće.

"Prvo što se može desiti jeste da takav hljeb stavimo na sto, da nam je dijete uzelo to parče hljeba i mi smo se slučajno okrenuli da nešto uradimo, a ne znamo da nam dijete može progutati nešto vrlo opasno", upozorila je Marićeva.

Naglasila je da ova objava na Facebook stranicu Udruženja nije postavljena da bi nekoga osuđivali ili da bi se pravio problem, nego da bi ovo bila opomena svima.

"Bilo je i prošle godine eksera u hljebu, a bilo je i parčadi špage i drugih stvari koje su ljudi pronalazili  u njemu, što znači da bi pružaoci ove vrste usluga trebalo da povedu više računa", kazala je Marićeva.

Dodala je da Banjalučanka koja je pronašla ekser u hljebu nije slučaj prijavila inspekciji, ali da inspekcija prati stranicu ovog udruženja te da vjeruje da će oni zasigurno otići u kontrolu.

U Inspektoratu RS su kazali da Republička inspekcija za hranu nije zaprimila prijavu potrošača koja se odnosi na strano tijelo pronađeno u hljebu.

"U proteklim godinama bilo je pojedinačnih slučajeva gdje su se građani žalili da su pronašli dijelove ambalaže, komadić najlona ili slično u proizvodu. U ovakvim slučajevima potrošači treba da se obrate trgovcu i uz račun za kupljeni proizvod isti reklamiraju", istakli su u Inspektoratu.

Naglasili su da Inspekcija za hranu svakodnevno vrši nadzor, kako u objektima za proizvodnju hrane, tako i u objektima u kojima se vrši usluživanje i promet hrane.

"U kontrolama u maloprodaji inspektori vrše organoleptički pregled proizvoda i po potrebi uzimaju uzorak za analizu. U praksi nismo imali slučajeva da su u dostavljenom uzorku u toku laboratorijske analize pronađena strana tijela", zaključili su u Inspektoratu.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije