Banja Luka

Mlada majka treba na transplantaciju bubrega

Mlada majka treba na transplantaciju bubrega
Mlada majka treba na transplantaciju bubrega

BANJALUKA - Ranka Gajić (30) iz Han Kola, kod Banjaluke, boluje od sistemskog eritemskog lupusa i hitno joj je, kako kaže, potrebno 40.000 evra kako bi otišla na transplantaciju bubrega u Francusku.

"Ova bolest uništava imuni sistem, napada sve organe i uništava jedan po jedan, a kod mene su već nastradala oba bubrega. Takođe, djelimično su napadnuta pluća, srce i nervni sistem, a u najtežem stanju su mi bubrezi, koji su otkazali i zbog njih idem na dijalizu", rekla nam je juče Gajićeva.

Ona već dvije i po godine ide na hemodijaliznu terapiju, a jedini način da se pomogne ovoj majci, koja ima dvoje male djece kojima je sada u ovom uzrastu najpotrebnija, jeste da se izvrši transplantacija bubrega na jednoj klinici u Francuskoj.

Najveći problem je taj što ona i njena porodica nemaju toliko novca da plate transplantaciju.

"Imam dvoje djece, sina od šest godina i djevojčicu od sedam i po godina koja je krenula u drugi razred. Pozivam sve koji su u mogućnosti da mi pomognu da pobijedim ovu bolest", kazala je ona.

Broj žiro računa na koji je moguće uplatiti pomoć za liječenje Ranke Gajić otvoren je u UniCredit banci a.d. Banjaluka, a broj računa je: 551 720 255 561 8463.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije