Banja Luka

Banjalučke ulice u novom ruhu

Banjalučke ulice u novom ruhu
Banjalučke ulice u novom ruhu

BANJALUKA - Obnova oštećenih saobraćajnica na području grada Banjalike uveliko traje, a trenutno se sanira Solunska ulica u naselju Kočićev vijenac.

Iz Gradske uprave su rekli da je do sada završena obnova ulice Ive Andrića, Vojvode Pere Krece, Đure Daničića, te dio Kozarske i ulice Ilije Garašanina.

''Radovi u Solunskoj ulici u naselju Kočićev vijenac biće završeni do kraja sedmice. U ovoj ulici biće postavljen novi asfalt, te zamijenjeni oštećeni poklopci i slivne rešetke na šahtovima'', rekli su u Gradskoj upravi, piše Glas Srpske.

Naglasili su da će do kraja godine biti obnovljene i ulice Vojvode Momčila na dijelu od Hvarske do Solunske ulice, te Kralja Nikole i Kozarska ulica.

''Ugovorena vrijednost svih radova iznosi 355.000 maraka, a rok za završetak obnove preostalih saobraćajnica je tri mjeseca'', rekli su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićev vijenac Darko Sabljić rekao je da će obnova Kozarske ulice u ovom naselju početi krajem sedmice.

''Ulica je u veoma lošem stanju, rupe su krpljene nekoliko puta tako da su stvoreni različiti slojevi asfalta. Ovi prelazi nikako ne odgovaraju vozačima koji voze ovom ulicom'',  rekao je Sabljić.

Dodao je da je ovom dionicom velika frekvencija saobraćaja jer je riječ o glavnoj ulica koja vodi iz grada ka zapadnom tranzitu.

Mještanka Kočićevog vijenca Milosava Grgić rekla je da su oštećenja u Kozarskoj ulici nastala davno, te da je bilo i vrijeme da se to sanira.

''Put je loš, rupa je do rupe. Krpljenje ulice u prethodnom periodu očigledno nije urađeno kako valja zbog čega se ponovo mora obnavljati ova saobraćajnica'',  kazala je  Grgićeva i dodala da je ovom dionicom svakodnevno prođe na hiljade vozila.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bulevar Drago Vurdelja rekao je da će u ovom naselju biti sanirane dvije ulice.

''Sanacija će obuhvatiti dio ulice Vojvode Momčila i Kralja Nikole jer su one i najoštećenije u mjesnoj zajednici'' kazao je Vurdelja.

Vozači

Vozači javnog prevoza koji svakodnevno voze gradskim ulicama kažu da na području grada ima saobraćajnica kojima je vožnja prava katastrofa.

''Ima loših puteva, posebno u prigradskim zonama gdje su saobraćajnice oštećene i ima rupa, to je slučaj upravo u Kozarskoj ulici'', rekao je vozač Goran Trivić i dodao da se na loše puteve žale i putnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije