Banja Luka

Banjalučki gimanzijalci sarađuju sa Muzejom

Banjalučki gimanzijalci sarađuju sa Muzejom
Banjalučki gimanzijalci sarađuju sa Muzejom

BANJALUKA - Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i Gimnazija Banjaluka potpisali su sporazum o saradnji kojim predviđa početak volonterskog programa učenika u okviru aktuelne izložbe "Svetlost u mraku Prvog svetskog rata – Vrhunska ostvarenja protagonista impresionizma u Srbiji".

Sporazum će, osim volenterskog programa obuhavatiti i saradnju stručnjaka Muzeja i učenika Gimnazije u okviru izložbenih djelatnosti, angažovanje učenika u radu sa posjetiocima Muzeja, organizovane posjete profesora i učenika izložbama i drugim manifestacijama koje organizuje Muzej, kao i edukaciju i razmjenu informacija.

Kordinator volonterskog projekta biće istoričar umjetnosti Maša Davidović, koja će zajedno sa volonterima kreirati prateći program za aktuelnu izložbu i osmišljavati program stručnih vođenja kroz postavku izložbe za učenike osnovnih škola, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti.

Sve osnovne i srednje škole na području Banjaluke dobile su poziv Muzeja savremene umjetnosti da organizovano posjete izložbu "Svetlost u mraku Prvog svetskog rata – Vrhunska ostvarenja protagonista impresionizma u Srbiji", gdje će za njih biti organizovana stručna vođenja kroz postavku izložbe. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije