Banja Luka

Banjalučkim učenicima podijeljena rješenja o stipendijama

Banjalučkim učenicima podijeljena rješenja o stipendijama
Banjalučkim učenicima podijeljena rješenja o stipendijama

BANJALUKA - Podjela rješenja o stipendijama grada Banjaluka učenicima srednjih škola završena je, a ukupno je dodijeljeno 1.097 rješenja, i to za stipendije za uspjeh u školi 549, za stipendije za deficitarna zanimanja 60 i za stipendije prema socijalnom statusu 488.

Za ukupno 1.097 stipendija grad Banjaluka će na mjesečnom nivou izdvajati ukupno 91.960 KM, a planirano je da isplata učeničkih stipendija počne narednog mjeseca, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Prva rješenja o dodjeli stipendija srednjoškolcima uručena su 29. oktobra, na prijemu u zgradi Gradske uprave, dok su ostala rješenja o dodjeli stipendija prema rasporedu uručivana učenicima u njihovim školama.

Stipendija za deficitarna zanimanja iznosi mjesečno 150 KM, a po ostalim osnovama iznosi 80 KM.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je do 19. novembra otvoren konkurs za studentske stipendije. 

Studenti prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama mogu konkurisati za stipendiju prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i stipendiju za uspjeh na studijama. 

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju mogu se preuzeti ispred Prijemne kancelarije u Gradskoj upravi, a nalaze se i na internet stranici grada Banjaluka.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, Gradske uprave, putem prijemne kancelarije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije