Banja Luka

Banjalučkim vatrogascima potrebna nova oprema

Banjalučkim vatrogascima potrebna nova oprema
Foto: N.N. | Banjalučkim vatrogascima potrebna nova oprema

BANJALUKA - Vatrogasnu jedinicu neophodno je opremiti dodatnim tehničkim sredstvima i opremom, kako bi se stvorili uslove za smještaj, čuvanje sredstava i opreme za potrebe Vatrogasne jedinice u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Ovo je navedeno u Planu utroška sredstava za tehničko opremanje Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice za ovu godinu, o kojem odbornici treba da raspravljaju danas na sjednici Skupštine grada.

"Za nabavku vozila i tehničke opreme potrebno je 1.061.000 KM, a za investiciona ulaganja neophodna je 381.000, za tekuće održavanje 270.000, a za nabavku materijala 66.000 KM", pojašnjeno je u planu.

Dodaje se da je zbog povećavanja i izvršavanja zadataka zaštite od požara potrebno nabaviti tehničku opremu za Vatrogasnu jedinicu i to: vozila, opremu za gašenje šumskih požara, ličnu i zaštitnu opremu vatrogasaca kao i sredstava za gašenje.

"U cilju stvaranja boljih uslova za čuvanje opreme postoji potreba za izgradnjom montažno-demontažnog objekta namjene magacinskog prostora za potrebe PTVJ i civilne zaštite", navodi se u planu.

Održavanje postojećih vatrogasnih objekata, kako se dodaje, zahtijeva sanaciju vanjskih garaža za smještaj vatrogasnih vozila, sanaciju zidova u prizemlju objekta i izrada nove fasade na Vatrogasnom domu u Hvarskoj bb te izvođenje dodatnih zanatskih radova na objektu u Dervišima.

Odbornici će, između ostalog, razmatrati i dvije odluke koje se odnose na finansiranje pet kapitalnih investicija u gradu emisijom obveznica u iznosu od šest miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije