Banja Luka

"Banjalučko more" puno posjetilaca

"Banjalučko more" puno posjetilaca
"Banjalučko more" puno posjetilaca

Na ''banjalučkom moru'' sve vrvi od posjetilaca. To što se Vrbas ne preporučuje za kupanje čini se, ne dotiče ih previše.

Iako je i zvanično potvrđeno da je voda zagađena fekalijama i kao takva potencijalni izvor niza kožnih i različitih zaraznih bolesti, brčkaju se i djeca i stariji. Što se njih tiče Vrbas ima samo jednu manu – i dalje je za većinu led-ledeni, javio je ATV.

Kad se spoje vrućina i vikend dobitna kombinacija je rijeka. Tako je oduvijek, Vrbas nam je u srcu i u njemu ćemo se kupati kakav god on bio, poručuju posjetioci. Ne boje se, kažu, zaraza i planiraju da se kupaju u zagađenom Vrbasu dokle god to vremenske prilike budu dozvoljavale.

“Nikad niko nije imao problem ovdje. Ja sam oduvijek ovdje kupam se i kupaću se, zašto ne? Kao čistije je gore par kilometara dalje. Vrbas je padinska rijeka, ne vidim razlog da se ljudi ne kupaju u našoj rijeci”, kaže Aleksandar Vranješ.

“Mi smo ovdje starosjedeoci, navikli smo više na čamac, uzvidno je voda čini se kvalitetnija. Ne praktikujemo da budemo nešto puno u vodi više lagano osvježenje. Natpisi nas se ne dotiču”, smatra Darko Sladojević.

Vrbas je zagađen na svih šest banjalučkih kupališta, mahom zbog otpadnih voda, ponavljaju nadležni i apeluju da Banjalučani izbjegavaju gradske plaže.

Analize su pokazale da je jedina bezbjedna plaža i dalje Slap. Stoga, prije nego što zaronite u Vrbas dobro razmislite o mogućim posljedicama i ne kockajte se zdravljem, savjetuju i iz Instituta za javno zdravlje, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije