Banja Luka

Banjaluka: Doček u lokalima i kućnom ugođaju

Banjaluka: Doček u lokalima i kućnom ugođaju
Banjaluka: Doček u lokalima i kućnom ugođaju

BANJALUKA - Banjalučki ugostitelji su pripremili ponudu svojim sugrađanima koji su planirali da Pravoslavnu novu godinu provedu u nekom od ugostiteljskih objekata, a u većini njih je besplatna rezervacija mjesta.

Novogodišnji program 13. januara uveče biće organizovan u mnogim klubovima, kafićima i restoranima, gdje je, kao i ranijih godina, organizovan doček. Tako u "MacTire Pubu" kažu da za proslavu Pravoslavne nove godine nema rezervacija, te da gosti ovog paba treba samo malo ranije da dođu ukoliko žele mjesto, a za dobru atmosferu pobrinuće se, dodaju, lokalni bend "Supersonic". U restoranu "Stara Ada" ističu da su kod njih gotovo popunjena mjesta, te da cijena rezervacije i večere iznosi 50 KM po osobi, a goste će zabavljati Dejan Matić.

Mlađe generacije opredjeljuju se za žurke uz popularnu muziku i DJ-eve, te i ove godine banjalučki noćni klubovi garantuju nezaboravan provod, iako su mjesta skoro pa popunjena.  Slobodnih mjesta u klubu "Mystique" ostalo je još malo, a obavezna je rezervacija, dok će goste zabavljati lokalni majstori elektronske muzike.

Pored onih koji će Pravoslavnu novu godinu dočekati na otvorenom ili u nekom od lokala, veliki je i broj onih koji će slaviti kod kuće, sa dobrim društvom i u sopstvenom aranžmanu.

"Međunarodnu novu godinu obično slavim negdje vani, a ovu kod kuće, sa malim ali odabranim društvom. To mi je nekako uvijek bio praznik za kućnu atmosferu, mada vjerovatno će se desiti da kasnije svi zajedno odemo negdje na neku muziku", kaže Banjalučanka Maja Antonić.

Za doček Pravoslavne nove godine spremne su i sve dežurne službe, koje će, svaka u svom domenu, obezbjeđivati uslove tokom proslave. Tom prilikom upućen je apel građanima da za vrijeme praznika ne koriste pirotehnička sredstva, a vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola.

Organizovani sadržaji

  • Ispred Kulturnog centra Banski dvor od 21 čas je organizovan doček uz tamburaše, Veliki narodni orkestar i folklorni ansambl "Veselin Masleša"
  • Pred ponoć je predviđen vatromet
  • U ponoć će početi moleban u hramu Hrista Spasitelja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije