Banja Luka

Banjaluka: Stari kablovi i puževi gase semafore

Banjaluka: Stari kablovi i puževi gase semafore
Banjaluka: Stari kablovi i puževi gase semafore

BANJALUKA - Dotrajalost podzemnih kablova glavni je krivac za prestanak rada semafora na raskrsnici ulica Dr Mladena Stojanovića i Trive Amelice, kod bivše "Mljekare", te na raskrsnici Ulice Trive Amelice i Bulevara srpske vojske, kod Sajma, gdje je i juče vladao saobraćajni haos.

Iz preduzeća Telefonija "Vidaković", koje je zaduženo za održavanje gradskih semafora, potvrdili su šta je kvar te da su ekipe na terenu i očekuju da bi radovi trebalo da budu završeni što prije.

U posljednjih nekoliko mjeseci često se dešava da semafori na ovim prometnim saobraćajnicama nisu u funkciji, a kako su ranije navodili iz ovog preduzeća semafore su "napadali" i neka vrsta puževa i gliste, koji su ušli u instalacije.

"Često se dešava da ti semafori na Malti ne rade, a to su veoma prometne ulice. Kada se semafori ugase, posebno je teško preći ulici jer vozači nemaju obzira prema nama pješacima, a i skretanje autima je skoro nemoguće", rekla je Marija G., koja svaki dan ide tom rutom.

Iz Gradske uprave kažu da kad dođe do kvarova semafora na snagu stupa poštovanje horizontalne i vertikalne signalizacije. Međutim, vozači smatraju da bi saobraćajni policajci treba takođe da budu na tim prometnim raskrsnicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije