Banja Luka

Banjaluka: Trotoare koriste za parkiranje

Banjaluka: Trotoare koriste za parkiranje
Banjaluka: Trotoare koriste za parkiranje

BANJALUKA - Mještani dijela Ulice Skendera Kulenovića, u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, već godinama ne mogu nesmetano koristiti trotoare s obzirom na to da su kako oštećeni, tako i zakrčeni automobilima nesavjesnih vozača.

Oni, naime, kažu da su zbog toga najčešće primorani da do posla ili škole pješače kolovozom, što je i te kako opasno s obzirom na to da je riječ o izrazito frekventnom putu. Dio oštećenja na trotoarima je nastao zbog korijenja stabala starog drvoreda, za šta mještani donekle i imaju razumijevanja, ali im i te kako smeta bahatost onih koji se ovdje svakodnevno nelegalno parkiraju.

"Zbog bahatog ponašanja vozača i njihovog parkiranja ljudi s djecom su primorani da se kreću ulicom. Trotoari su potpuno blokirani. Samo je pitanje dana kad će neko nastradati. Hitno je potrebno postavljanje stubova barem na jednoj strani ulice", ističu oni.

Darko Sabljić, predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac, kaže da je ova ulica, koja je jako uska i frekventna, rekonstruisana prošle godine, ali da radovima nisu bili obuhvaćeni trotoari.

"Problem s trotoarima muči nas godinama, tokom kojih su rađene neke sitne popravke, ali do danas taj sve izraženiji problem nije u potpunosti riješen", dodao je Sabljić.

Iz Gradske uprave kažu da ove godine nije predviđena sanacija spomenutih trotoara, a kako bi bilo spriječeno nelegalno parkiranje Komunalna policija svakodnevno obilazi teren.

"Komunalna policija svakodnevno u sklopu redovnih kontrola vrši fotografisanje nepropisno parkiranih vozila, te nakon izvršene provjere izdaje prekršajne naloge za vlasnika ili vozača. U konkretnom slučaju u nekoliko navrata bilo je prijava da su u Ulici Skendera Kulenovića parkirana vozila na trotoaru, za šta su izdavani prekršajni nalozi", dodali su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije