Banja Luka

Banjaluka: Usvojen Prijedlog nacrta budžeta za 2016. godinu

Banjaluka: Usvojen Prijedlog nacrta budžeta za 2016. godinu
Banjaluka: Usvojen Prijedlog nacrta budžeta za 2016. godinu

BANJALUKA - Na današnjoj sjednice Skupštine grada Banja Luka usvojen je Prijedlog zaključka o prihvatanju Nacrta budžeta grada za narednu godinu u iznosu od 128 270 000 KM.

Javne rasprave o nacrtu budžeta biće održane u tri mjesne zajednice i Banskom dvoru u periodu od 26. novembra do 1. decembra.

Odbornici će razmatrati i Plan korišćenja javne površine, kao i građansku inicijativu kojom se traži da se stavi van snage Odluka o izradi "Izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Borik" od 3. aprila ove godine.

Odbornici će razmatrati i set odluka iz oblasti imovinsko-pravnih poslova, te  kadrovska pitanja.

Na skupštini će se naći i Prijedlog odluke o produženju važenja Strategije razvoja grada, Prijedlog Strategije bezbjednosti drumskog saobraćaja na području Banje Luke za period od 2016. do 2025. godine i Prijedlog programa bezbjednosti drumskog saobraćaja na području grada za period od 2016. do 2020. godine.

Skupština će razmatrati i nekoliko planskih dokumenata, kao što su prijedlozi odluka o donošenju Regulacionog plana "Poslovne zone Ramići", o izradi Regulacionog plana "Jug četiri", te o donošenju plana parcelacije za izgradnju poljoprivrednih gazdinstava u naselju Debeljaci.

Na sjednici bi trebalo da budu razmatrane i informacije o stanju i dostignutom stepenu razvoja turizma na području Banje Luke, o omladinskim aktivnostima Grada Banja Luka za 2015. godinu, kao i o godišnjim aktivnostima udruženja građana i nevladinih organizacija - od interesa za grad. Na sjednici će biti razmatrana Odluka o načinu i postupku izbora i nagrađivanja najuspješnijih i najtalentovanijih sportista pojedinaca, sportskih organizacija i sportskih manifestacija grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije