Banja Luka

"Banjaluka - Vrbas 2016“ : Pada rekord po broju učesnika

"Banjaluka - Vrbas 2016“ : Pada rekord po broju učesnika
"Banjaluka - Vrbas 2016“ : Pada rekord po broju učesnika

BANJALUKA- Reprezentativci Japana, Hong Konga, Australije, Italije... uveliko treniraju na rijeci Vrbas, a euforija oko Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2016" dostiže vrhunac jer su dva dana ostala do otvaranja.

"Do sada su prijavljene reprezentacije iz 27 zemalja, a tačan broj učesnika ne znam jer su online prijave i još čekamo zvaničnu potvrdu o broju takmičara koji će nastupiti na šampionatu. Ali, po svemu sudeći, ovo bi moglo biti najmasovnije Svjetsko prvenstvo od kada su slalom i spust razdvojeni", rekao je Nikola Stanković, direktor Svjetskog prvenstva, čiji je domaćin banjalučki Kajak kanu klub Vrbas M:tel.

KKK Vrbas i rijeka Vrbas odavno su na svjetskim mapama kada su u pitanju kajak i kanu takmičenja, konstantno dobijaju povjerenje Svjetske kajakaške federacije, a zahvaljući radu male, ali iskusne ekipe, pohvale na kraju svakog takmičenja stižu u Banjaluku. Tako je Vrbas 2011.organizovao Evropsko prvenstvo u slalomu za juniore i takmičare do 23 godine, 2012. i 2013. trke Svjetskog kupa, 2014. Evropsko prvenstvo za juniore, te prošle godine Evropsko prvenstvo za seniore.

Na redu je Svjetsko prvenstvo, a prva trka na ovogodišnjem šampionatu na programu je 2. juna, a poslastica za kajakaše i kanuiste svakako je noćna trka koja je na programu u subotu.

"Na noćno finale smo ponosni i jedini smo u svijetu koji na velikim takmičenjima, poput evropskog i svjetskog prvenstva, organizujemo trke noću. Upravo su i one jedan od razloga iz kojeg dobijamo organizuju najvećih kajak i kanu takmičenja", istakao je Stanković.

Zagrijavanje za trke na Vrbasu biće na tvrđavi Kastel, gdje će 1. juna od 20 časova početi ceremonija otvaranja. Učestvovaće splitski hip-hop bend TBF, kao i banjalučki "Brutal Protest" i DJ Woodie. Na istom mjestu, 5.

 juna, biće ceremonija zatvaranja koja će proteći uz beogradski "Bad Copy", novosadski "Atheist rap", kao i banjalučke predstavnike "Tupas mene" i "Digital Seekers". Ulaz je slobodan i za ceremonije otvaranja i zatvranja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije