Banja Luka

Banjaluka: Završena javna rasprava o Nacrtu budžeta

Banjaluka: Završena javna rasprava o Nacrtu budžeta
Banjaluka: Završena javna rasprava o Nacrtu budžeta

BANJALUKA – Završenoj javnoj raspravi o Nacrtu budžeta grada Banjaluka za 2016. godinu prisustvovalo je oko 70 osoba, što predsjednika Savjeta mjesnih zajednica, udruzenja građana, direktora javnih ustanova, te odbornika.

Ovom prilikom iznijeli su višegodišnje probleme mjesnih zajednica od kojih su pojedini izostavljeni iz Nacrta budžeta za iduću godinu.

Iz Savjeta MZ Ada tražili su da se uradi kanalizaciona mreža u dužini oko jedan kilometar, sličan problem imaju i građani Petrićevca, dok su u Priječanima iznijeli probleme oko glavne saobraćajnice, gradnje mosta i ambulante.

Zoran Novaković načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, rekao je da sve što su građani tražili treba ali je problem u nedostaku novca.

„Problem su pare jer za sve te probleme treba oko 20 godišnjih budžeta i za to moramo da imamo više razumjevanja kao i pri određivanu priroriteta, a cilj javnih rasprava je da dođemo da kvalitenih priorita“, rekao je Novaković.

Nakon završene javne rasprave i usvajanju budžeta radi se program zajedničke komunalne potrošnje i uređenja gradskog građevinskog zemljišta nakon čega se određuju najuži prioriteti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije